Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Viskadalen IBK Seniorlag Herrar

Följ

Seniorlag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ

Match

Falkenbergs IBK

3 - 3
Kattegattshallen
11 december 2010
15:00

Viskadalen IBK

Referat

Referat: Falkenbergs IBK - Viskadalen IBK

Sista matchen innan jul. Sista matchen innan serien rullar runt på nytt igen. Sista matchen 2010!

Ett antal av våra spelare har åkt på skidsemester, några andra var sjuka och någon jobbade. Så såg det alltså ut inför mötet med Falkenberg.
Inte de bäste förutsättningarna precis, men så var också de drabbade av spelarbortfall.

För att få ett helt lag så kallade vi in en del killar från div.4 laget. Alla visade sig vara födda 93 och det är nog rätt tid att få in dem i A-truppen, då det är de som ska ta över oss gamlingar och föra viskdadalen vidare i framtiden.

Efter en lugn liten resa ner till falkenberg, anlände vi till hallen utan några missöden och i någorlunda god tid.
I hallen möttes vi av en enorm publik vars jublande slog lock för öronen på en...
Nä inte riktigt, sanningen är nog mer åt att det var mer eller mindre folktomt på "läktaren" och stämningen i hallen var inte vidare hög.


Period 1
Det här skulle visa sig bli en match med lågt tempo.
Falkenberg hade några duktiga passningsspelare på backsidan som gillade att rulla bollen fram och tillbaka, men så mycket mer än det hände inte.
Vi drabbades av ett tidigt boxplay när vår spelare på ett, vad jag kunde se, helt korrekt sätt snodde bollen av motståndaren och straffades då med 2 minuters utvisning för "upprepande förseelser", matchen hade då endast förflutit i 2.04 minuter, så vi måste ha huggit och slagits mycket under de minuterna...

Falkenberg var duktiga på att passa även i powerplay, men som tur var så tog de allt för sällan skott och när de väl gjorde det så uppstod inga vidare farligheter.

Motståndarna hade bollen mest men vi hade de farligaste chanserna. Dock hade vi inte lyckas få bollen i nät när första perioden var slut. Eller jo, vi hade en boll inne, och det var undertecknad själv som skulle lyckas få in den i mål, dock inte med hjälp av klubban utan med foten, när Daniel Wilhelmsson frispelade en inte alltför uppmärksam nummer 3.

Som sagt 0-0 efter första.

Period 2
Det var falkenberg som skulle börja med målskyttet, 1-0 kom efter exakt en minut.
Även denna perioden var det vi som mest stod och försökte försvara oss och falkenberg som rullade runt bollen, dock utan att skapa något farligt.
De gånger vi fick tag i bollen slog vi allt för ofta bara iväg den och fick på så sätt börja om att försvara oss.
Det hände inte så mycket innan Jesper, i vad jag trodde var ännu ett allt för svårt uppspel, drog iväg en långboll som skulle visa sig vara perfekt för Hallen, som tog emot den och spelade förbi backen till Daniel Wilhelmsson som frispelad, lurade målvakten och la in kvitteringen 1-1. Klockan stod då på 14.14.

Efter vår kvittering tog vi över spelet allt mer och några minuter senare hade vi lyckats få till ett powerplay. När så många av de ordinarie spelarna var borta så fick vi ställa upp ett litet ovant (för denna säsongen) powerplay gäng, och det kanske bara var bra då våra power play i år inte varit vidare bra.
Detta power play var däremot bra, riktigt bra om man räknar de två lägen vi skapade som bara skulle varit mål på, men som klart gick utanför eller över.
Det som inte funkade vidare bra var när vi skulle ta tillbaks bollen från laget i underläge, då spelade vi som rena amatörer och lät motståndarna spela runt bollen trots att de var en mindre.
Andra perioden slutade med siffrorna 1-1.

Period 3
Starten på sista peroden var väl inte som vi tänkt oss då David åkte ut för slag efter endast 56 sekunder.
Men som vanligt höll vår box, och falkenberg lyckades inte göra några mål.
Det skulle dock komma några minuter senare då en motståndare från en inte allt för farlig position fick till sitt drömskott för säsongen och slängde upp bollen i simons första kryss, lucky...
Vi spelade ändå bättre än falkenberg och även i denna perioden hade vi vassare lägen än våra motståndare.
Och när man gör ett sådant konstigt och klantigt byte får man skylla sig själva! Hägg fick fri lejd från mittplan då Knutan hittat honom med en kvick pass och han avslutade med att dra målvakten och lägga in bollen retfullt jämte honom.

Vi tog sedan för första gången under matchen ledningen när försvararna tyckte det var roligare att knuffa på Jojje än att se vad som händer i spelet. Detta utnyttjade Nicke med en välplacerad boll en bit över ribban, som tur var så lyckades försvararna till slut knuffa Jojje ut från målet så bollen tog på honom och gjorde en fin båge över falkenbergs målvakt in i mål, 2-3 till oss!

Halva matchen återstod efter vårt ledningsmål men det skulle inte hålla i sig vidare länge.
Vi hade fått många bra lägen, ett fåtal frilägen, på att Simon med bra hårda utkast, utnyttjat att falkenberg ofta flyttade upp laget väldigt högt, och inte var vidare kvicka hemåt så vi kunde kontra. Oturligt för både laget och Simon så var vi allt för dåliga på utnyttja dessa lägen.
Då Simon för första gången i matchen inte lyckades med sitt utkast utan det blev stoppat av motståndarna, slutade det med att de kvitterade till 3-3.

De sista 7 minuterna så avlöste båda lagen varandra i att skapa någorlunda chanser och sen bränna dem. Många gånger gick det allt för långsamt och det verkade som ingen hade någon ork för att springa.
Vi släppte till ett allt för farligt läge när endast 30 sekunder återstod av matchen, då vi inte orkade springa hem, men våra backar spelade bra under hela matchen och gjorde även det i slutet och gjorde en kritisk situation ofarlig.

Slutresultat 3-3!
Ett resultat inget lag var eller borde vara nöjda med, men faktiskt ska vara nöjda med då matchen kunde gått hur som helst.

Ska man sammanfatta matchen så var den väldigt tempofattig, inte vidare mycket närkamper och många bortkastade bollar. Men där fanns också en hel del skarpa lägen, framförallt på Simons utkasst, några fina passningar och en hel del viktiga räddningar. Detta gällde båda lagen!

Hur gick det då för våra tre "rookies"?! De skötte sig helt okej.
Jimmy använde sin hastighet och svepte förbi motståndet ett antal gånger, tyvärr spinger han också ifrån bollen eller så hänger inte bollen med i hans tempo.
Andersson fick inte så mycket speltid och när han var inne så var det som forward och inte som center som han är van vid. Så han var lite vilsen, men kämpade på bra.
Jesper var riktigt bra. Vi hade våra funderingar om honom, men han skötte sig helt utmärkt och gjorde inte många misstag. En av matchens bästa spelare. Kan han och de andra yngre fortsätta så, så kanske man vågar lämna över laget till dem så småningom :)

Nu tar vi jul-uppehåll och tränar bara en gång i veckan fram tills 2011, då drar vi igång som vanligt igen och ser till att vinna några fler matcher nästa år.

Till er som följer oss i hallen och på hemsidan vill vi önska er en riktigt GOD JUL och ett underbart GOTT NYTT ÅR!!!

Ta det lungt nu grabbar, så visar vi oss på vår bästa sida nästa år!!

/ #3 Daniel Ståhl
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Daniel Wilhelmsson 1 1 0 0 1
Johan Hägg 1 1 0 0 1
Niklas Börjesson 1 1 0 0 1
Magnus Knutsson 1 0 1 0 1
Viktor "Hallen" Andersson 1 0 1 0 1
David Johansson 1 0 0 2 0
Jesper Johansson 1 0 0 0 0
Jimmy Nilsson 1 0 0 0 0
Johan Samuelsson 1 0 0 0 0
Mattias Andersson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Kim Wester 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

lör 12 mar 2011, 17:00 Viskadalen IBK - Falkenbergs IBK 10 - 8